• Välkommen till Prima Oliva!
Original Extra Virgin Olivolja /Fri frakt vid 700:- / Snabb leverans

Prima Oliva i San Remo 

San Remo är en vacker och välbesökt turistort på den Italienska Rivieran. Staden ligger på den västra kusten i Ligurien i provinsen Imperia, endast 20 km från platsen där våra oliver skördas. San Remo kallas även "den underbara staden med blommor".


Till Nice är det endast 65 km och till Genova 105 km. San Remo är allmänt uppskattat för sitt konstnärliga och arkitektoniska arv, men mest av allt för sitt underbara och typiska Medelhavslandskap.

Staden ligger vid en stor vik som består av ett djupt blått hav med branta klippor i bakgrunden. På cirka 1 timme når man Medelhavsalperna, vilka når en höjd på mer än 2 000 m över havet. Många berömda svenskar har under århundraden besökt eller vistats i San Remo. Mest kända är kanske Evert Taube och Alfred Nobel. Nobels Villa, där han avled års 1896, är idag ett mycket välbesökt turistmål där vi får veta mer om hans testamente och hans sista år i San Remo. 

Klimatet, blommorna, 

maten och konsten i San Remo  

Klimatet i området passar utmärkt för odling av såväl blommor och grönsaker som frukt.  San Remo är världsberömt för sina unika blomsterodlingar och staden är också rik på trädgårdar och parker med många tropiska och exotiska växter.  

Från San Remo exporteras årligen miljontals blommor. Dessutom skänker staden varje år blommor för dekorationerna till Nobelfestligheterna i Stockholm och Oslo samt till Wien och nyårskonserten. Musikfestivalen Festival di San Remo firar 70 år under 2020. Festivalen har inneburit genombrottet för många världsberömda artister, som Eros Ramazotti, Andrea Bocelli med flera och här har fötts många kända sånger som Volare och senast Soldi. Men San Remo är inte bara en stad med konst, musik, kultur och blommor. 

Här finns också möjlighet att utöva många olika typer av aktiviteter som fiske, dykning, kanoting , vindsurfing och båtsport. Och även golf, ridning och simning. Maten tillagas oftast med lokala råvaror och anses vara mycket hälsosam. I nästan all matlagning är den lokalt producerade olivoljan en av de viktigaste ingredienserna. Den  lokala produktionen är högkvalitativ, Extra Virgin (jungfruolja) och exporteras över hela världen.

Taggia och Badalucco

Taggia finns 20 km öster om San Remo. Den populära badorten Arma di Taggia är kanske den för skandinaver mest kända och Taggia ligger några kilometer bort, i den bördiga Valle di Argentina dalen. Delar av Taggia är från Romartiden och den lilla staden klättrar upp på kullarna i den vackra gröna dalen. Precis nere vid den gamla romerska bron finns vår olivoljetillverkare. Huset har en historia som går tillbaka till medeltiden och i närmare 80 år har man producerat olivolja här.