• Välkommen till Prima Oliva!
Upptäck den äkta smaken av vår extra jungfruolivolja från Prima Oliva - nu med fri frakt på alla beställningar över 700 kr och snabb leverans

Hur vi gör vår olivolja

Oliverna till Prima Olivas olivolja plockas i Taggiasca-området runt dalen i Taggia och Badalucco. Oliverna transporteras direkt till Taggia där de färskpressas hos Nuvolone Oil och buteljeras direkt. 

Processen startar med att löv och skräp sorteras bort så att endast fräscha oliver återstår. Oliverna mals sedan enligt gammal italiensk tradition i olivkvarn mellan stenhjul. De malda oliverna bildar en massa som sedan pressas och slungas i en centrifug för att få bort eventuella vattenrester. Kvar blir den rena jungfruoljan från första pressen. Helt utan tillsatser! Efter pressningen tappas oljan på buteljer som vi sedan transporterar till Sverige. 

Vem producerar Prima OLivas olivolja?

Il Frantoio Nuvolone producerar vår olivolja. Han började med att producera efter andra världskriget år 1945 av Domenico Nuvolone. Han blev känd efter att ha arbetat på berömda hotell i Genua och Milano. Därigenom lärde han känna många inflytesrika personer som t ex Milanos och Genoas affärsforum, läkare och andra högt ansedda. Dom var gourmander och hade höga krav på livsmedelsprodukter.

Han har stor passion för jordbruk och framför allt för odling av olivträd i Taggiasca. Det har lett till att han investerat sina besparingar i den jordbruksfastighet som sedan blev Frantoio Nuvolone. Idag drivs företaget i fjärde generationen och oliver är en viktig del av vardagen. Man har en fortsatt stor passion för sitt arbete.

Vi är med i produktionen 

Vår personal finns på plats under produktionen och vi kan garantera den bästa kvalitén på den olja som nu är möjlig att köpas i Sverige.